"E foarte greu să stai cu nasul lângă oala de mâncare și tu să bei Zonar"

Nume curant
Grigor Ioan
Vârsta
46 de ani
Din
Satu Mare
De ce ați făcut Cura cu Zonar?
GI: Am făcut Cura cu Zonar din curiozitate și apoi pentru slăbire.
Cum vi s-a părut? Totul a decurs ok?
GI: Eu sunt un gurmand crescut. Mi-a fost foarte greu! Trebuie să recunosc că nu a fost deloc ușor. Și cel mai dificil mi s-a părut igiena cavității bucale de dimineață. Faza cu uleiul mi se pare cea mai grețoasă. În rest, mi-am dozat Zonarul pe zile, din jumătate în jumătate de oră… A fost dificil.
Majoritatea persoanelor au probleme în primele zile. Cât de greu a fost la dvs? V-a fost greu pe timpul Curei?
GI: Primele 3-4 zile au fost grele la mine, apoi din a 4-a zi am început să mă simt mai bine, iar apoi iar a început să fie greu din ziua 7. Cred că din cauza faptului că nu mă puteam abține de la mâncare. Imaginați-vă că am avut 137 de kilograme.
Care a fost cel mai dificil lucru din Cură?
GI: Faptul că trebuia să folosesc uleiul de dimineață. Mi se făcea rău numai cât îl vedeam. Apoi faptul că trebuie să ai foarte mare grijă de Zonar. Trebuie să îl ții la rece să nu se strice. Eu am făcut Cura aceasta vara și mi-a fost foarte greu. Apoi deși stomacul a fost tare și a rezistat cu mult mai puține calorii decât era obișnuit să primească, am avut dureri. Dar mulțumim lui Dumnezeu am trecut peste.
Câte zile ați făcut Cura?
GI: Am ținut Cura cu Zonar 17 zile.
După câte zile ați început sa nu mai simțiți efortul, ați început să vă simțiți perfect în timpul curei?
GI: La mine a fost pe perioade. Când cald, când rece. A fost o perioadă dificilă pentru că am avut și un deces în familie. Părerea mea este că trebuie să fii pregătit psihic pentru Cura aceasta. Și apoi, e foarte greu să stai cu nasul lângă oala de mâncare și tu să bei Zonar. E imposibil. Pentru mine chiar a fost greu. Părerea mea că 21 de zile sau cel puțin cât vrei să ții Cura, trebuie să fii liniștit, fresh, să te retragi într-un loc liniștit și să-ți vezi de Zonarul tău.
Ați fost tentat de-a lungul Curei să mâncați? Ați mâncat ceva în timpul Curei, ce nu trebuia?
GI: Am fost. Cum să nu fiu? Greu m-am abținut.
Cum v-ați înfrânat pofta?
GI: Greu. Cred că trebuie să ai voință și să îți găsești momentul potrivit pentru a face Cura. Da! E adevărat, dă rezultate dar trebuie “să ai grijă de ea”. Chiar te curăță și fizic și sufletește.
Cât ați slăbit?
GI: Am slăbit 20 de kg.
1