Întrebări frecvente

  Termeni introductivi

 1. Ce înseamnă Hrană Primară?
 2. Ce gust are Zonar?
 3. Zonar folosește o sursă premium de lapte?
 4. Cum acționează Zonar asupra organismului?
 5. Comercial

 6. Cât costă Zonar?
 7. De unde putem cumpăra Zonar?
 8. Cu ce expediați coletul și câte kg are tot coletul ?
 9. De ce folosim lapte de vacă, dacă zicem că laptele e "nasol"?
 10. Zonar se poate consuma și de femeile însărcinate?
 11. Eu iau medicamente si vitamine. Are ceva dacă beau Zonar?
 12. Zonar e bun de băut și în timpul sportului?
 13. Cura de sănătate

 14. De ce Cura de Sănătate cu Zonar e de 21 de zile?
 15. Ce se întâmplă dacă totuși mănânc în timpul Curei?
 16. Este obligatoriu să ne trezim la 6 dimineața?
 17. Care e faza cu igiena bucală de dimineaţă, cu uleiul de floarea soarelui?
 18. Trebuie neapărat să fie ulei de floarea soarelui?
 19. Dimineaţa mă pot spăla pe dinţi normal? (cu periuţă și pastă de dinţi)
 20. De ce trebuie încălzit Zonar înainte de a-l consuma?
 21. Dacă încălzim Zonar nu își pierde proprietăţile curative?
 22. De ce nu e bună nici chiar apa plată îmbuteliată?
 23. De ce am voie doar miere dar alte alimente nu?
 24. Se bea încălzit doar dimineața sau de fiecare dată înainte de a-l consuma?

Ce înseamnă Hrană Primară?

Corpul uman a fost proiectat absolut superb

Spre exemplu, pentru că la naștere bila nu este funcțională (ea dezvoltându-se complet de abia pe la 2 luni) corpul trebuie să facă digestia cumva fără ajutorul bilei. De aici există conceptul de "hrană primară" pe care corpul poate să o recunoască și poate să o proceseze perfect (adică chiar perfect - uită-te la un bebe căruia, prin lapte de mamă, primește exact ce îi trebuie ca să crească, să se dezvolte, etc.) FĂRĂ bilă, fără toate sucurile gastrice ce ajută la digestie.

În lume, exista 3 „alimente primare” la care corpul reacționează cu „Hei asta e hrana perfectă, deci nu trebuie să ii zic bilei, și ficatului, și splinei, să pregătească sucuri, pentru că nu e nevoie”. Cel mai bun este Colostrul, apoi Laptele de Mamă, apoi LactoSer-ul extras din lapte de vacă (nu capră sau bivoliță). LactoSer-ul și nu Zerul - ca elemente există diferențe mici, dar importante).

Nu avem cum, la maturitate, să facem rost de atâta lapte de mamă pentru că regula este ca la 20 kg de masă să consumăm 1 litru de hrană primară.


Ce gust are Zonar?

De Lapte.

Are gust de lapte mai intens decât un lapte pasteurizat din comerț, dar nu mai intens decât un lapte de la țară crud.


Zonar folosește o sursă premium de lapte?

Unul din motivele pentru care avem doar partea de "Plată în Avans" (fără modalitate ramburs) este acesta: calitatea laptelui este una peste premium. Nu putem face Zonar cu lapte care nu respectă tot fluxul de Control: animale cu „pedigree” (vaci de 15.000 de euro – genetic sănătoase, care nu sunt tratate cu antibiotice, etc), controlul alimentației lor și a administrării conforme a acesteia (faza cu pășunile de pe dealuri nu mai e demult sigură), controlul mulgerii și procesării.

Avem nevoie de Lapte care să fie foarte "curat" pentru ca Zonar să reziste 10 zile (ca termen de valabilitate), cât avem noi nevoie operațional FĂRĂ să îl pasteurizăm, FĂRĂ să punem conservanți.

De subliniat este că prețul se reflectă în asta (în calitate) și în volumul de lapte necesar. Pentru 1 litru de LactoSer trebuie să procesăm 3 litri de lapte "mega" premium.


Cum acționează Zonar asupra organismului?

Pe scurt: 21 de zile, la maturitate (adică acum), vei bea/ mânca ceea ce un bebe mănâncă în primele luni de viață – hrană primară – nu lapte de mamă, ci LactoSer.

Organismul tău va intra într-o stare în care va pune pe pauză de la procesul digestiv normal (dacă îi spui asta prin acel trezit la ora 6 dimineața – reluăm acest subiect la o altă întrebare). Îi va spune ficatului să stea calm, să nu îi zică bilei și pancreasului să își facă treaba, să ia concediu, stomacul va procesa „nimic” pentru că nu are ce, nu se emit sucuri gastrice normale, etc.

Zonar este astfel proiectat ca să ajungă în intestinul subțire si de acolo, mult mai eficient, peste tot (tot printr-un fel de digestie), cu EXACT ce are nevoie organismul ca să se RE-ALINIEZE.

Citește pe internet cât de benefică și importantă este digestia de la nivelul intestinului subțire.

Pe lângă această relaxare digestivă, Zonar va hrăni celule din organism cu cele mai bune elemente imunostimulante din natură. Te rog să faci cunoștință cu cele 5 magnifice:

 1. alpha-lactoglobulina
 2. β-lactalbumina
 3. glicomacropeptida proteoză peptonă 3,
 4. albumina serică și
 5. imunoglobulina

Dacă nu ți-ai rupt limba rostindu-le numele, îți mai spunem că aceste 5 proteine declanșează un întreg proces de reparare care e musai să dureze 21 de zile.


Cât costă Zonar?

Prețul unitar (per litru) fără transport este de 12,65 lei.
Prețul unitar (per litru) cu transport este de 16 lei.
Diferența înseamnă cost transport curier și cutiile termoizolate.

Astfel Pachetul Săptămânal (minimum de comandă) este:

Astfel o cură completă de 21 de zile (recomandarea noastră) este:

Livrările se fac săptămânal datorită faptului că Zonar este un produs proaspăt – termen de garanție 10 zile în condiții de temperatura 2-4 grade Celsius

Livrările se fac Miercuri, dacă Comanda se face cel târziu Luni (până la ora 16:00).

Toate plățile se fac în avans pentru fiecare Pachet Săptămânal în parte.


De unde putem cumpăra Zonar?

Online, de pe site, sau de la fabrică. Magazinele (retail) nu știu / nu vor/ nu pot să gestioneze produsul în așa fel încât să ajungă la tine în siguranță. Preferăm să nu avem o plajă de adresabilitate mare, dar cei care fac Cura de Sănătate cu Zonar să primească ce trebuie, cum trebuie.

Plănuim deschiderea de magazine proprii în Oradea și Cluj Napoca.


Cu ce expediați coletul și câte kg are tot coletul ?

Coletul îl expediem prin curier (Nemo Express).

Tot coletul are 25 de kilograme. Cutia 3,5 kg plus 21,5 kg Zonar.

Pentru Porțiile Săptămânale de 28 și 35 de litri, se trimit două colete.

În costul de transport (aprox 3,35 lei/ litru) intră:


De ce folosim lapte de vacă, dacă zicem că laptele e "nasol"?

Problemele laptelui de vacă (așa cum e el de la Mama Natură) este Cazeina – care e o super proteină. Corpul uman (ca și anatomie) nu a fost creat (de cine vrei tu) să poată să digere această proteină, respectiv să o asimileze cum trebuie. În timp (ultimii 10.000 de ani) s-a produs o modificare a sistemului digestiv care ne permite cât de cât să o digerăm, dar nu e suficient. Vezi studiul China (are 2000 de pagini) care vorbește pe larg despre cât de nociv e consumul de lapte normal pentru om. Ei bine, ​LactoSerul e varianta în care Cazeina a fost extrasă în proportie de 95%. Să îți mai spun că bolile de Cancer iubesc cazeina? Înfloresc pur și simplu dacă există în organism.

Pe scurt: nu se adaugă nimic. Se extrage ce trebuie în modul care trebuie astfel încât LactoSerul să fie recunoscut ca hrană primară – pentru Lactoferină (o proteină imunostimulantă). Singurele alternative la Zonar sunt colostru și laptele de mamă (uman). Nu prea avem acces la așa ceva la maturitate – în plus e nevoie de niște cantități mai mari (vezi regula 1 litru la 20 kg masă).


Zonar se poate consuma și de femeile însărcinate?

Cura exclusivă cu Zonar este admisă în situatii speciale. Consumul recomandat este:
Pentru perioada de sarcină 0-5 luni: 1 sau 2 căni pe zi (aprox. 500 ml);
Pentru perioada 5-9 luni: 1 litru pe zi.
Înainte de naştere se poate însămânţa laptele matern cu produsul special Zonar Baby, iar după naştere se administrează şi copilului câte 20-50 ml Zonar Baby, trei zile la rand. În cazul in care procedura se realizează integral, de la ora 23:00 pâna la 6:00 dimineaţa (pe timpul nopţii) nu este necesară alăptarea. Se testează gustul şi coagularea laptelui matern, iar dacă acesta nu corespunde, trebuie corectat. În perioada alăptarii ideale (minim 3 luni / maxim 6-8 luni), orice administrare de madicamente tulbură, sau chiar distruge echilibrul bacterian al laptelui, iar pentru remediere este nevoie de aceiaşi procedură: folosirea de Zonar Baby, 200 ml/zi mama şi 100 ml/zi copilul, trei zile la rând, apoi se testează coagularea şi gustul.
Biologic, femeia produce lapte calitativ după nastere circa 6-8 luni. Bineînţeles, sunt şi exceptii, dar dacă va place dvs., îi va place şi celui mic.


Eu iau medicamente si vitamine. Are ceva dacă beau Zonar?

Nu are nimic. Zonar nu contravine cu niciun medicament. Mai mult, substanța pe care o stimulează (un antioxidant intracelular) va ajuta la fixarea lor mai bine. Plus că el, ca LactoSer, are o „groază” de electroliți și vitamine.


Zonar e bun de băut și în timpul sportului?

În timpul sportului, da. Dar să nu existe reprize de sport extenuante pe timpul curei.


De ce Cura de Sănătate cu Zonar e de 21 de zile?

Aceasta este recomandarea noastra. Nu e obligatorie.

Obligatorie este perioada de 7 zile – operațional nu rentează să vindem decât pentru minimum 7 zile (date fiind contextul producției în regim de comandă, al transportului, etc). Așadar fie că te încadrezi la 3,4 sau 5 litri pe zi vei primi acasă Pachetul Săptămânal.

Dupa 21 de zile, am înregistrat cele mai mari îmbunătățiri.

Nu după 15, nu după 17.

Trecând peste partea fiziologică de ciluri celulare și de împrospătare lichid limfatic, cel mai bun motiv pentru care e nevoie să ții Cura de Sănătate cu Zonar timp de 21 de zile (exclusiv hrană primară) este faptul că după această perioadă oamenii au avut cele mai bune îmbunătățiri de analize de sânge și urină. (La începutul curei recomandăm un set de analize și un alt set, în ultima zi de cură.)

Vrei să ții doar 7 zile? Perfect.

Vrei să ții mai mult? Perfect. Recordul este de 200 de zile de hrană exclusivă cu Zonar (documentat).


Ce se întâmplă dacă totuși mănânc în timpul Curei?

DACĂ NU EȘTI ÎN CURĂ

Nu vei păți absolut nimic, dacă mănânci și Zonar și mâncare normală. Dacă e să ai o atitudine profilactică, atunci chiar e recomandat să înlocuiești o masă sau o gustare dacă respecți o pauză de 2 ore înainte și 2 ore după ce mănânci Zonar (măcar 500 de ml/zi). Asta împreună cu scoaterea totală din alimentație a Laptelui normal de vacă. Lactoserul din lapte de vacă nu mai are cazeină în cantități dăunătoare pentru oragnismul uman.

DACĂ EȘTI ÎN CURĂ

Dacă ții însă cura (ești în proces) și „Te scapi” cu un papa/ gustărică – atunci lucrurile sunt mai dureroase. Pentru că dacă corpul apucă să intre în faza de „hrană primară” atunci va intra în conflict cu „gustarea” pe care i-o dai, ca și scăpare. Pot apărea dureri abdominale, datorită descărcării bilei. Dacă asta se întămplă trebuie să îți faci o broză și să o bei rapid să anulezi sucurile gastrice și altele. (300 ml apă distilată, o linguriță de bicarbonat de sodiu, stors o lămâie, când se umflă broza, o dai pe gât – toată).


Este obligatoriu să ne trezim la 6 dimineața?

Da.

Fiecare organ are propriul ceas deșteptător. De la Creator, de la software-ul cu care venim. Nu contează. Ficatul este cel care se trezește la ora 6. Ne pare rău, dar dacă nu te trezești să iei prima doză de Zonar la ora asta, el va pregăti corpul pentru hrană solidă și deci vei ieși din starea de „hrană primară” = nu e bine să faci asta. Se va descărca bila, nu are ce face, face spume, ajunge în intestinul subțire, acolo iarăși se „supăra”, ajunge pe la colecist și de acolo e durere… și deranj. Când asta se întâmplă trebuie să anulezi sucurile cu o broză (apa distilată, o lingura de bicarbonat de sodiu, lămâie și băut tot dintr-o dată).

Sau dacă tu crezi că ai corpul mai „nu-știu-cum”, atunci nu te trezi. Ce să zicem?


Care e faza cu igiena bucală de dimineaţă, cu uleiul de floarea soarelui?

Bacteriile cavității bucale de peste noapte trebuie eliminate eficient, iar periajul NU face o treabă suficient de bună. Uleiul este singurul care poate culege eficient și în "adâncime" aceste bacterii pe care le vei scuipa. (Procesul trebuie să dureze circa 5 minute). Iar imediat după ce ai scuipat uleiul colector de bacterii, clătește-ți gura cu un pahar de 200 ml de apă calduță (cană de „ceai”), în care ai dizolvat o linguriță de sare normală. De ce? Sarea va regla PH-ul din cavitatea bucală.

Este cumva metoda „oil pulling”?

Are legătură cu metoda "oil pulling" ca și principiu de funcționare. Diferențele majore sunt cea de timp investit în operațiune și de scop. Noi folosim uleiul 4-5 minute pentru a „culege” bacteriile bucale de peste noapte, în mod eficient. În „oil pulling” se face operațiune de 20 de minute și acolo se acționează la nivel de limbă și glande salivare. Nu uita că „partea cu uleiul” trebuie urmată de „partea cu apă cu sare” – pentru reglarea PH-ului.


Trebuie neapărat să fie ulei de floarea soarelui?

Nu. Uleiul poate fi de măsline, de susan, de floarea soarelui presat sau nepresat la rece. Toate sunt OK.


Dimineaţa mă pot spăla pe dinţi normal? (cu periuţă și pastă de dinţi)

La prima trezire, cea de la 6 dimineața, NU – nu te vei spăla pe dinți clasic (cu periuța și pasta). După ora 8-9, DA.


De ce trebuie încălzit Zonar înainte de a-l consuma?

Important: trebuie încălzit în "bain marie" = adică pui apă fierbinte într-un vas, pui Zonar într-un pahar termorezistent, scufunzi paharul cu Zonar în vasul cu apă caldă, îl lași 8 -10 minute.

SAU

Iei sticla de Zonar și o bagi sub jetul de apă caldă de la robinet.

Doza de dimineață este foarte important să fie încălzită cât mai aproape de 37 de grade Celsius (=temperatura corpului uman). La ora 6 dimineața, când bioritmul ficatului îi spune acestuia că… "Prietene hai să ne pregătim de digestia aia greoaie de peste zi" - Creierul, dacă va simți Zonar (37 de grade = lapte mamă = încă un indiciu că e hrană primară, pe lângă compoziție), îl va liniști pe Harnicul Ficat să stea „în vacanță” în continuare.

Pe timpul zilei, Zonar trebuie încălzit măcar până la 20 -30 de grade (dacă nu poți la 37 grade, pentru că servici, grabă, birou) pentru același raționament. În plus, nu e OK să îți pui corpul să consume energie în plus ca să încălzească el Zonarul. Zonarul ajunge rapid în intestin și e important ca intestinul să îl recunoască (și el) ca Hrană Primară și nu ca rebut. Dacă bei rece, îl elimini aproape instantaneu prin scaun lichid. Ideea e să ajungă sa fie eliminat cât mai mult prin Urină = circuit mai complet.


Dacă încălzim Zonar nu își pierde proprietăţile curative?

Nu! Temperatura la care își pierde proprietățile este temperatura de pasteurizare – 72 de grade Celsius.


De ce nu e bună nici chiar apa plată îmbuteliată?

Pe timpul Curei de Sănătate de 21 de zile este nevoie ca organismul să consume exclusiv Zonar. Fară cafea, fără fructe, fără nimic, nici chiar apă plată.

În cazuri extreme, se va consuma (dacă Zonar nu este disponibil) apă demineralizată/distilată.

Revenind la întrebare, apa plată îmbuteliată este mineralizată și conține săruri – acestea involuntar pot declanșa procesul de digestie pentru Hrană Normală.

Cura de sănatate cu Zonar presupune ca organismul să înțeleagă că este "pe" hrană primară, pe hrană care nu trebuie digerată decât în intestinul subțire.


De ce am voie doar miere dar alte alimente nu?

Mierea e pentru durerile de cap, ca să nu te doară din cauza scăderii glicemiei. Nici mierea nu ar trebui, dar pentru că presupunem că e naturală, va face ce avem nevoie, să crească glicemia, să nu ne mai doară capul.


Se bea încălzit doar dimineața sau de fiecare dată înainte de a-l consuma?

De fiecare dată. Dimineața neapărat 37 grade, temperatura corpului. Ziua, încălzit la cât se poate, dar măcar 20 – 25 de grade. Încălzit bain marie – adică sticlă pusă în apă fierbinte, și nu la microunde.

 

Ai alte întrebări?

Ne poţi scrie pe pagina de Facebook sau ne poți trimite un e-mail din pagina de Contact.
Răspundem la toate întrebările, cum este normal.

1