Zonar te ajută să îți refaci imunitatea

Zonar te ajută să îți refaci imunitatea

Cu toţii ne dorim să fim sănătoşi şi să avem o imunitate ridicată. Mai mult ca sigur ştii şi tu cât de neplăcut este să te îmbolnăveşti când ţi-e lumea mai dragă şi cât de greu este să te pui din nou pe picioare. Apelezi la toate remediile ştiute şi suplimentele disponibile ca să îţi refaci imunitatea, unele au efect, altele nu, însă la un moment dat îţi pierzi speranţa şi după atâtea încercări te dai bătut. Noi îţi redăm speranţa, pentru că LactoSerul Zonar conţine lactoferină, imunoglobine şi enzime care te vor ajuta să îţi refaci imunitatea. Ca să înţelegi cum acţionează Zonar asupra imunităţii tale, hai mai întâi să discutăm puţin despre sistemul imunitar.

Ce este imunitatea şi cum funcţionează sistemul imunitar?

Într-un sens foarte larg, imunitatea este capacitatea organismului de a se apăra de orice virus, bacterie sau toxină care atentează la buna funcţionare a organismului. Sistemul imunitar identifică agresorul, îl neutralizează şi îl distruge.

Sistemul imunitar este alcătuit din mai multe elemente, dintre care, globulele albe sau leucocitele au rolul principal în menţinerea unei imunităţi de invidiat. Alături de leucocite, sistemul limfatic se ocupă de curăţenia la nivelul celular, având un rol crucial în eliminarea toxinelor. Cot la cot în lupta pentru menţinerea unei imunităţi ridicate se află şi sistemul antioxidant, considerat de unii specialişti ca fiind parte integrată a sistemului imunitar. Antioxidanţii au o sarcină specială, şi anume, să menţină integritatea sistemului imunitar prin stabilizarea radicalilor liberi sau distrugerea acelor radicali liberi care au devenit foarte reactivi.

Mai mult ca sigur ai auzit şi tu că antioxidanţii sunt buni pentru organism, însă este foarte important să afli mai exact ce anume fac și de ce activatatea lor este indispensabilă, iar pentru a ilustra acest lucru vom vorbi, în continuare, despre regele antioxidanţilor din corpul tău, glutationul.

Glutationul, antioxidantul miraculos

Este important să afli că glutationul este cel mai important antioxidant intracelular, fiind supranumit "proteina vieţii" sau "antioxidantul miraculos". El se găsește în corpul nostru sub două forme, însă atenţia noastră se concentrează asupra formei tiolice reduse (GSH) care se găsește în procent de mai mult de 98% la nivel celular.

Glutationul redus este alcătuit din trei aminoacizi: glicina, cisteina şi glutamina. Atât glicina cât şi glutamina se găsesc în mod natural în cantităţi mari în corpul nostru, excepţie făcând cisteina. Fără cisteină producţia de glutation nu este posibilă, generându-se un deficit, deficit care determină o funcţionare redusă a celulelor și, într-un final, moartea acestora (apoptoză).

Aspectul care ne interesează cel mai mult, ţine de faptul că glutationul are un rol esenţial în activarea limfocitelor T și a leucocitelor polimorfonucleare, dar și în producţia de citokine, asigurând astfel un răspuns imunologic prompt atunci când corpul se luptă cu viruși, infecţii, etc.

Care este rolul lactoferinei în stimularea Glutationului – anti-oxidant intracelular?

Ți-am povestit atât de mult despre glutation încât probabil te întrebi deja cum poate Zonar să te ajute să ai un sistem imunitar cât mai echilibrat, astfel încât glutationul să se menţină la nivelul optim pentru a-și face treaba. Zonar conţine cisteină, unul dintre cei 3 aminoacizi necesari producţiei de glutation, dar şi lactoferină, care stimulează producţia de glutation.

Lactoferina este o glicoproteină care se găseşte în proteina de zer şi are, printre altele, şi rol antioxidant. Un studiu realizat în 2003 a dovedit că lactoferina are un efect antioxidativ asupra eritrocitelor, efect care poate lua două forme:

  1. Influenţează conţinutul şi activitatea antioxidanţilor intracelulari, în special o creştere a conţinutului de glutation redus.
  2. Scade conţinutul ambelor efecte ale peroxidazei lipidelor şi hemolizei atât în condiţii normale, cât şi condiţii de stres oxidativ (situaţie care apare ca urmare a unui dezechilibru între acţiunea oxidativă a radicalilor liberi şi capacitatea antioxidanţilor de a curăţa organismul de toxine).

Cum se produce acest plus de IMUNITATE la nivelul limfei?

Un alt aspect foarte important este acela că glutationul are un rol cheie în buna funcţionare a limfocitelor, acele celule care alcătuiesc limfa, un lichid care se ocupă cu transportul substanţelor nutritive şi preluarea toxinele la nivel celular.

Sistemul tău imunitar funcţionează cel mai bine atunci când în interiorul celulelor limfoide există un anumit nivel de glutation, cele mai mici modificări în nivelul intracelular al acestuia afectând foarte mult funcţiile limfocitelor. Un studiu realizat pe 85 de persoane sănătoase aflate în afara influentei vreunui tratament a arătat că nivelul intracelular mediu de glutation este de 25.5 nmol/mg proteină. În urma acestui studiu, s-a descoperit că persoanele cu nivel intermediar de glutation (20-30 nmol/mg proteină) au, în medie, un număr semnificativ mai mare de celule T CD4+ (un tip de celule albe foarte importante pentru sistemul imunitar) decât cei cu niveluri intracelulare de glutation scăzute sau crescute. Rezultatele acestui studiu arată cât de sensibil este sistemul imunitar nu numai la deficitul de glutation, dar și la excesul de glutation.

Indiferent de modul în care alegi să îţi ajuţi sistemul imunitar, ţine minte că lactoserul Zonar conţine cisteină şi lactoferină, necesare menţinerii unui nivel optim de glutation, astfel încât toate procesele implicate în menţinerea unei imunităţi ridicate să se poată desfăşura aşa cum trebuie. Mai mult, conform unui alt studiu realizat în 1994, proteina de zer, lactoferina şi zerul multifermentat sunt inhibitori dietetici ai stresului oxidativ și se recomandă să fie luaţi în considerare ca hrană cu potenţial medicinal în cazul diverselor afecţiuni şi boli.

Surse articol

1